در ادامه گزارشها از برگشت سیل آسای مهاجران، در یک هفته گذشته بیش از ۱۷هزار و ۶۰۰ نفر از تورخم و بندر سپینبولدک از پاکستان به افغانستان بازگشتهاند.
سازمانهای کمک رسان جهانی میگویند که تعداد زیاد از این افراد دارنده کارت اقامت در پاکستان بودهاند. به گفته این نهادها، بیش از ۱۵ هزار نفر مشمول ۴۶ درصد زنان برگشت کننده، پس از وارد شدن به افغانستان کمکهای ضروری دریافت کردهاند.
نهادهای حاضر در این دروازهها هشدار دادهاند که آمار بازگشتکنندگان همچنان در سطح بسیار بلند قرار دارد و نیاز به حمایت از سوی جامعه جهانی دارند.
براساس گزارش همکاری مشترک سازمانهای امداد رسان در سرحدات، مقاصد مورد نظر اکثر خانوادههای بازگشتکننده ولایتهای کندز، ننگرهار، کندهار، کابل و هلمند بوده است.
با این حال، تعدادی از افغانهای بازگشته از حکومت سرپرست میخواهند که برای شان سرپناه و شغل فراهم کند.
در همین حال، امارت اسلامی اطمینان میدهد که برای مدیریت برگشتکنندگان برنامه دارد و برای شان سرپناه و زمینه کار را فراهم خواهد کرد.
پاکستان مرحله دوم اخراج اجباری پناهندگان افغان از آن کشور را از اول ماه اپریل سال ۲۰۲۵ آغاز کرد، اقدامی که با انتقادها و واکنشهای شدید بینالمللی روبه رو شده است. نهادهای امداد رسان در عین حال هشدار میدهند که در مقایسه با آمار بلند برگشتکنندگان، بودجه این نهادها ناکافی و در حال کاهش است.
دیدگاهتان را بنویسید