به گزارش روز سه شنبه پیک سحر به نقل از پایگاه العربی الجدید، «حنان بلخی» مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در شرق مدیترانه در اظهاراتی در ژنو گفت: نوار غزه شاهد یکی از بدترین بحران های گرسنگی در جهان به سبب نسل کشی و محاصره شدید اعمال شده بر این منطقه است. اوضاع در نوار غزه فاجعه بار است و بیش از ۱۵۰۰ مورد حمله به بخش بهداشت در این منطقه و کرانه باختری از اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ میزان ۱۴۰۲) شده است. از هر پنج نفر در نوار غزه یک نفر با خطر گرسنگی شدید روبه رو است.
وی خواستار اجرای قانون بین المللی بشردوستانه و رفع محاصره و برقراری آتش بس در نوار غزه و برقراری سریع صلح شد و گفت: با وجود اینکه ۴۰۰ کامیون مجوز ورود به نوار غزه را دارند اما تنها به ۱۱۵ کامیون اجازه ورود به این منطقه داده شده است و هیچکدام به شمال نوار غزه محاصره شده نرسیده اند.
بلخی گفت: محموله کمک پزشکی از یازده هفته قبل نرسیده است. حدود ۶۴ درصد از موجودی ما در زمینه تجهیزات پزشکی، ۴۳ درصد داروهای اساسی و ۴۳ درصد موجودی واکسن ما صفر شده است. ۵۱ کامیون حامل کمک های سازمان جهانی بهداشت منتظر ورود به نوار غزه است اما هنوز مجوز ورود به این منطقه را پیدا نکرده است.
وی افزود: آیا می توان تصورش را کرد که یک جراح شکستگی استخوان را بدون بیهوشی انجام دهد؟ محلول های داخل وریدی، سوزن ها و بانداژها به مقدار لازم در دسترس نیستند. داروهای اساسی مانند آنتی بیوتیک ها، مسکنها و داروهای بیماری های مزمن با کمبود همراه است.
هشدارها درباره اوضاع وخیم انسانی در نوار غزه درحالی است که روز دوشنبه پرچم فلسطین به عنوان یک پیروزی نمادین در مقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو و پس از پیشنهاد عربستان، چین، پاکستان و چند کشور دیگر برافراشته شد. هیات فلسطینی پس از پیروزی نمادین در رأیگیری روز دوشنبه، حق برافراشتن پرچم خود در سازمان بهداشت جهانی را به دست آورد. فلسطین امیدوار است این تحول منجر به شناسایی بیشتر این کشور در سازمان ملل و مجامع دیگر شود.
این پیشنهاد که توسط چین، پاکستان، عربستان سعودی و دیگران ارائه شده بود، در مجمع سالانه این سازمان جهانی در ژنو با ۹۵ رأی موافق، چهار رأی مخالف – اسرائیل، مجارستان، جمهوری چک و آلمان – و ۲۷ رأی ممتنع تصویب شد. آمریکا بعنوان اصلی ترین حامی رژیم اسرائیل از سازمان جهانی بهداشت خارج شده است. اگرچه تقریباً ۱۵۰ کشور، کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند، اما اکثر قدرتهای بزرگ غربی از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین ژاپن، این کار را نکردهاند.
دیدگاهتان را بنویسید