وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان (جی۷) در پایان نشست سالانه در ایتالیا بیانیه مشترک صادر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، این کشورها متعهد شدهاند که به ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از افغانستان ادامه دهند.
در این بیانیه تاکید شده است که ادغام افغانستان به جامعه جهانی و برقراری روابط صلحآمیز با کشورهای همسایه تنها زمانی ممکن است که یک روند سیاسی فراگیر ایجاد شود.
این بیانیه همچنان تصریح کرده که زنان افغان باید بر اساس ارزیابی مستقل سازمان ملل، به صورت کامل، برابر و مصون در روندهای سیاسی اشتراک داشته باشند.
در بخشی از بیانیه آمده است: «ما به ارایه کمک برای رسیدگی به بحران انسانی شدید و رو به وخامت در افغانستان ادامه خواهیم داد. ما همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان هستیم. اهداف افغانستان از جمله ثبات داخلی، صلح با منطقه و ادغام مجدد در جامعه بینالمللی تنها زمانی میسر میشود که یک پروسه همه گیر بوجود بیاید که متضمن مشارکت معنادار، برابر، کامل و مصون زنان هم باشد.»
در این بیانیه، گروه هفت افزوده که نقض حقوق بشر، محدودیتها بر زنان و نقض قوانین بین المللی در افغانستان نگرانی اعضای این گروه را برانگیخته است.
در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که این کشورها از حقوق بشر به عنوان باج گیری سیاسی استفاده میکنند.
زلمی افغانیار پوپل، آگاه سیاسی گفت: «افغانستان از جمله اولین کشورهایی بود که عضویت سازمان ملل متحد را داشت.»
این در حالی است که امارت اسلامی بارها گفته حقوق مردم افغانستان مطابق شریعت اسلامی تأمین شده و تأکید کرده است که کشورها به امور داخلی افغانستان به بهانه مسایل حقوق بشری مداخله نکنند.
دیدگاهتان را بنویسید