شاخص جهانی فقر گزارش داده است که ۵۸.۹ درصد از جمعیت فقیر در افغانستان را کودکان تشکیل میدهند.
در این گزارش ۳۷ صفحهای آمده که شمار کودکان فقیر نزدیک به پنج میلیون بیشتر از بزرگسالان است.
در گزارش شاخص جهانی فقر آمده است: «از سال ۲۰۱۵/۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲/۲۰۲۳، فقر در افغانستان بیش از ۵.۲ درصد افزایش یافته است و ۵.۳ میلیون نفر دیگر به جمعیت افراد دچار فقر چندبعدی اضافه شدهاند.»
کودک کارگر گفت: «همان قدر کار میکنم ۱۰۰ الی دونیمصد باز خرچ خانه هم میدهم از آن پول یک ۲۰ افغانیاش را شیر میخرم.»
این تحقیق آماری وضعیت فقر چندبعدی را در ۱۱۲ کشور جهان که جمعیتی معادل ۶.۳ میلیارد نفر دارند، بررسی کرده است.
در همین حال، وزارت اقتصاد میگوید که تلاشهایی را برای کاهش فقر در کشور روی دست دارند.
به گفته عبداللطیف نظری معین این وزارت، برنامههایی برای بهبود دسترسی به خدمات بنیادی و توسعه فرصتهای شغلی برای فقیران در نظر گرفته شده است.
معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «سیاست امارت اسلامی حمایت از کودکان کار است. ما میخواهیم که بسترها و زمینه تعلیم آنها را فراهم کنیم و بسازیم و برنامهی ما توانمندسازی کودکان کارگر است تا مصدر خدمت به جامعه واقع شوند و هم خانوادههای خود را حمایت کنند.»
شماری از آگاهان اقتصادی در افغانستان میگویند که نبود برنامههای سودمند اقتصادی و عدم مدیریت منابع داخلی از علتهای بنیادی افزایش فقر در کشور به شمار میروند.
سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی گفت: «به منظور اینکه فقر را بزدایم و در حقیقت بتوانیم کمکها را قسمی حرکت بدهیم که فقرزدایی شود، آن را باید از طریق جی دی پی حرکت دهیم.»
بر بنیاد این گزارش، ۱.۱ میلیارد نفر از جمعیت جهان در فقر چندبعدی زندگی میکنند که نزدیک به نیم میلیارد نفر از آنها در کشورها و مناطق درگیر جنگ و ناآرامی هستند.
فقر چندبعدی به معنای ناتوانی افراد در دسترسی به نیازهای اساسی زندگی مانند آموزش، بهداشت، مسکن و تغذیه، علاوه بر کمبود درآمد است.
دیدگاهتان را بنویسید