تاریخ امروزقوس ۲۱, ۱۴۰۳

سرپرست وزارت صنعت و تجارت: بیش از ۷ میلیارد دالر در سه سال پسین در افغانستان سرمایه‌گذاری شده است

نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفته است که در سه سال پسین بیش از ۷ میلیارد دالر در افغانستان سرمایه‌گذاری شده که ۵۰۰ میلیون دالر آن در بخش صنعت بوده است.

آقای عزیزی از همه‌ی سرمایه‌گذاران کشور خواسته است تا بی‌درنگ برای انتقال سرمایه‌های شان از کشورهای خارجی به افغانستان گام بردارند.

به گفته سرپرست وزارت صنعت و تجارت، حکومت سرپرست تلاش دارد میزان سرمایه‌گذاری را در کشور بیش‌تر بسازد.

نورالدین عزیزی گفت: «امروز به صدها شرکت است از اروپا کشورهای همسایه و منطقه خصوصا افغان‌ها حاضر هستد بیایند تا در بخش تولید و بسته بندی موتر در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.»

آقای عزیزی در این گفت‌وگو افزوده است که در آینده نزدیک قراردادهایی به ارزش ۸۰ میلیون دالر امضا می‌شود که بیش از ۸۰ درصد این پروژه‌ها برای پشتیبانی از زنان تجارت‌پیشه اختصاص داده شده است. به گفته‌ی او، در حال حاضر ۵۰هزار تشبث‌های کوچک و بیش از ۹هزار شرکت متعلق به زنان تجارت‌پیشه در افغانستان فعالیت دارند و امارت اسلامی از آنان پشتیبانی می‌کند.

نورالدین عزیزی گفت:‌ «در بخش انرژی ما یک قرار داد مهم همرای ترکمنستان داریم الحمدالله که دو شرکت خصوصی خود افغانستان بنام ۵۰۰ کیلو ولت را که بخشی از کارهایش نامکمل بود می‌خواهند که به کابل برسانند و از کابل به غزنی و قندهار یک دوره حلقوی جور شود.»

آقای عزیزی هم‌چنان تاکید کرده که صنعتی شدن افغانستان از اولویت‌های اصلی وزارت صنعت و تجارت است و در حال حاضر نزدیک به ۵۰ شرکت در افغانستان در بخش‌های گوناگون به خود بسندگی رسیده‌اند.

او در این گفت‌وگو پروژه ۱۵۰ میگاوات برق هلمند را از بزرگ‌ترین و بالاترین سهولت‌های این وزارت برای صنعت‌کاران ‌دانسته است.

سرپرت وزارت صنعت و تجارت افزود: «هلمند ما یک پروژه از سابق بود که ما آن را حمایت کردیم به تمام معنا تقریبا در حدود ۱۵۰ میگاوات برق از بند کجکی ما و شما امروز تولید می‌شود برق هلمند اطراف هلمند و قندهار امروز نیازمندی‌های مردم را پوره می‌کند.»

نورالدین عزیزی همچنان افزوده است که افغانستان در حال حاضر با بیش از ۸۰ کشور جهان دادوستد دارد و با وجود چالش‌ها و محدودیت‌های وضع شده، تجارت به گونه عادی جریان دارد. او از کشورهای همسایه به‌ویژه ایران و پاکستان خواسته است تا تسهیلاتی را در زمینه صادرات افغانستان فراهم بسازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *