اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که پس از وضع محدودیتها به کالاهای ترانزیتی از مسیر پاکستان، داد و ستد کشور شصت تا هفتاد درصد از بندرهای عباس و چابهار ایران افزایش یافته است.
مسوولان این اتاق میگویند که در حال حاضر هزینه انتقال کالاها از مسیر چابهار به آنان گران تمام میشود و نیاز دارند در زمینه کاهش هزینهها توجه صورت گیرد.
خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: «تجارتی که ما از ترکیه داشتیم از راه ایران میاید و این تجارت یک حساب جداگانه دارد که مربوط این فیصدی نمیشود و ۵۰ فیصد تجارتی را که ما از راه بحر داریم تقریبا اضافه از شصت الی هفتاد فیصد هماکنون از مسیر چابهار و بندر عباس میشود.»
شماری از بازرگانان میگویند که در صورتیکه پاکستان محدودیتهای وضع شده به کالاهای ترانزیتی را بر ندارد، آنان تجارت شان را از راههای بدیل انجام خواهند داد.
امید حیدری بازرگان دیگر گفت: «این میتواند صادرات ما را به چندین برابر افزایش دهد و در ضمن این یک راه بدیل و یک راه آسان، سهل برای صادرات و واردات ما باشد.»
همزمان با این، وزارت صنعت و تجارت میگوید که هیاتی که به ایران رفته درباره حل چالشها در بندر چابهار با مقامهای ایرانی گفتوگو میکند.
محمدالله بختیار رییس ترانزیت بینالملل وزارت صنعت و تجارت میگوید: «کدام موانعی که سر راه تجارت ما با ایران وجود دارد تلاش میکنیم تا آنرا دور کنیم و ترانزیت و تجارت افغانستان را از این راه افزایش دهیم.»
نزدیک به شش ماه پیش پاکستان بیش از چهار هزار کانتینر بازرگانان افغان را در بندر کراچی مسدود ساخت که این محدودیت به بازرگانان حدود ۳۶ میلیون دالر زیان وارد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید