سازمان صحی جهان اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ به ۱.۵ میلیارد دالر برای ارائه کمک به دهها میلیون تن که در شرایط اضطراری صحی قرار دارند، از جمله در غزه و افغانستان نیاز دارد.
رئیس سازمان صحی جهان با نگرانی از وضعیت کنونی جهان، میگوید که در سال ۲۰۲۴، در حدود ۳۰۰ میلیون تن به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت و ۱۶۶ میلیون تن به کمکهای صحی عاجل نیاز دارند.
تدروس آدهانوم گبریسوس میافزاید که درگیری و تغییرات اقلیمی تاثیرات عمیقی بر این بحران در سراسر جهان، گذاشته است. به گفتهی وی، مناطق در حال درگیری به ویژه غزه و اوکراین بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
تدروس آدهانوم گبریسوس. رئیس سازمان صحی جهان بیان نموده است:«در سال جاری حدود ۱۶۶ میلیون تن در سراسر جهان به کمکهای بشردوستانه صحی نیاز دارند. این دلخراش است، اما قابل جلوگیری است به این دلیل در سال ۲۰۲۴ ما باید همراه با مراکز صحی ما، با همدیگر قدم برداریم. قصد داریم در سال جاری به ۸۷ میلیون تن کمکهای بشردوستانه نجات دهنده ارائه کنیم. برای انجام این کار ما به ۱.۵ میلیارد دالر نیاز داریم.»
معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمکهای عاجل این سازمان نیز از نتایج درگیریها در جهان ابراز نگرانی کرده و میگوید که کمکهای سازمان صحی جهان برای برای افزاد آسیبپذیر مهم است و خواستار حمایت نهادهای کمکرسان از درخواست کمک این سازمان شده است.
مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمکهای عاجل سازمان ملل متحد میگوید: «موضوع صحت در قلب بسیاری از بحرانها قرار دارد، نقش و حضور و کمک سازمان صحی جهان نیز بسیار مهم است. کمک سازمان صحی جهان حیاتی است و من این درخواست کمک برای سال ۲۰۲۴ را تایید میکنم.»
بخش از نظام صحی افغانستان هم وابسته به کمکهای سازمان صحی جهان است و این سازمان عملاً در کنار وزارت صحت عامه خدمات صحی را به مردم افغانستان ارایه میکند. از این رو وزارت صحت عامه میگوید که افانستان هنوز به کمکهای جهانی نیاز دارد.
همزمان با این دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که افغانستان همچنان با میزان بلند گرسنگی و سوء تغذیه مواجه است. اوچا در شبکه ایکس، میافزاید که در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان نا امنی غذایی حاد را تجربه خواهند کرد. این اداره همچنان با نشر گزارشی گفته است که از جنوری تا نومبر ۲۰۲۳، نهادهای کمکرسان در افغانستان از ۲۳.۸ میلیون تن حمایتهای غذایی و معیشتی کرده اند.
دیدگاهتان را بنویسید