مسوولان در وزارت انرژی و آب گفتهاند که این وزارت تلاش دارد تا برای رفع چالشهای کمبود برق، میزان تولید برق خورشیدی را در کشور افزایش دهد.
مطیع الله عابد، سخنگوی وزارت انرژی و آب گفته است که در طرح پنجساله برق کشور دستکم دو پروژه با ظرفیت ۱۵۰ میگاوات برق خورشیدی درنظر گرفته شده است.
این وزارت در حالی از تولید برق خورشیدی در کشور سخن میزند که افغانستان هنوز در تولید برق به خودبسندگی نرسیده و از برق مورد نیازش را از چندین کشور وارد میکند.
افزون بر آن، بسیاری شهروندان کشور به ویژه در پایتخت همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما و گرما با کمبود برق روبهرو میشوند.
مطیعالله عابد گفت: «در ولایت هرات ۱۰۰ میگاوات و در ولایت نیمروز ۵۰ میگاوات پروژه تولید برق خورشیدی در نظر گرفته شده است. در بخش تولید برق خورشیدی با برخی از شرکتهای ترکی وافغانی تفاهمنامه امضا شده است.»
حکمت الله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا در این باره گفت: «در سروبی یک پروژه برق خورشیدی است که ۴۰ میگاوات است. همرای سرمایهگذار صحبت شده که چگونه این پروژه عملی شود.»
در همین حال، امان الله غالب رییس پیشین شرکت برشنا گفته است که افغانستان ظرفیت تولید ۲۲۰هزار میگاوات برق خورشیدی را داردږ
امان الله غالب، رییس پیشین شرکت برشنا گفت: «افغانستان ظرفیت تولید بیش از ۲۲۲هزار میگاوات برق خورشیدی را دارد؛ مگر مشکلات خود را نیز در انرژی آفتابی دارد، به طور مثال میتوان گفت جایی امکانات برق است زمین هموار نیست، اگر زمین هموار است، سب استیشن برق نیست.»
در این میان، برخی آگاهان مسایل اقتصادی، افغانستان را بستر خوب برای تولید برق آفتابی میدانند و بر سرمایهگذاریهای بیشتر در این بخش تاکید دارند.
محمد بشیر شبیری، آگاه مسایل اقتصادی چنین دیدگاه دارد: «افغانستان در طول سال ۳۰۰ روز آفتابی دارد و این یک منبع خوب و فرصت خوب برای تولید برق از انرژی آفتاب است. اگر بتوانیم در بخشهایی از کشور از انرژی آفتاب استفاده کنیم، این میتواند ما را در کمبود برق کمک کند.»
وزارت انرژی و آب پیش از این گفته است که ۲۰۰ پروژه را به ارزش نزدیک به ۴ میلیارد دالر در بخش برق در پنج سال آیند عملی خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید