ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی ابراز امیدواری کرده تا تعاملات رسمی و دیپلماتیک حکومت سرپرست در سال ۲۰۲۵ با کشورها بیشتر شود.
به باور آقای مجاهد، امارت اسلامی سال پار میلادی گامهای سودمندی از بهر به رسمیت شناسی و تعامل با کشورهای گونهگون برداشت که پیامدهای خوبی را نیز در پی داشت.
سخنگوی امارت اسلامی در این باره گفت: «در سال ۲۰۲۵ میلادی نسبت به تلاشهایی که امارت اسلامی دارد، ما امیدوار هستیم که کشورهای بیشتر در این ردیف خواهد آمد و به افغانستان از لحاظ دیپلماتیک وصل خواهند شد. علایم این اتفاق را میبنیم و پیشبینی هم شده.»
ایجاد حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر، بهویژه حقوق دختران و کار گرفته نشدن خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر از شرطهای جهان برای رسمیت شناسی امارت اسلامی پنداشته میشوند؛ مسایلی که امارت اسلامی همواره گفته که این موضوعات را بر آورده ساخته است.
در مقابل، حذف نام مقامهای امارت اسلامی از فهرست سیاه، آزادسازی پولهای منجمد شده کشور و به رسمیت شناسی حکومت سرپرست بهعنوان خواستهای امارت اسلامی از جهان پنداشته میشوند.
عبدالجمیل شیرانی آگاه مسایل سیاسی گفت: «در اصول بینالمللی و قوانین جهانی بهخاطر به رسمیت شناختن سه فاکتور است؛ یک نظام در تمام جغرافیا حاکم باشد، نفوس موجود باشد و حکومت هم در آن حکومتداری کند و برای مردم خدمات ارایه کند. در حال حاضر در افغانستان هم حاکمیت است، نفوس موجود است و برای مردم هم خدمات ارایه میشود.»
عبدالناصر شفیق یکی دیگر از آگاهان مسایل سیاسی گفت: «نیاز به این است که به کارهای خانگی که در مذاکرات دوحه یا معاهده دوحه به دوش حکومت فعلی گذاشته شده بود، در مورد آن هم اقداماتی صورت بگیرد.»
این در حالیست که بنا بر گفتههای مقامهای امارت اسلامی، اکنون نزدیک به چهل سفارتخانه و نمایندگی سیاسی از کشورهای مختلف در افغانستان فعال اند و حکومت سرپرست هم در بیشتر از بیست کشور سفارت و نمایندگی دیپلماتیک دارد.
دیدگاهتان را بنویسید